Vinterglädje

 Förra året kunde man se att många sökte sig till naturen och anammade friluftsliv på ett sätt som tyvärr inte är så vanligt idag, så där har Coronan bidragit till något bra, men det är väl i stort sett det enda. I år hoppas jag att det fortsätter, speciellt eftersom det är Friluftslivets år med "Luften är fri" som projektnamn. Jag tolkar rubriken som att naturen är gratis och att den är till för alla, vilket den också är, men möjligheten att komma ut i naturen ser olika ut beroende på olika faktorer så som ekonomi, kultur eller fysiska möjligheter. Luften är fri är ett projekt som leds av Svenskt Friluftsliv med stöd av Naturvårdsverket och syftar till att få fler människor att prova friluftsliv och långsiktigt fortsätta samt öka medvetenheten om friluftslivets värden och allemansrätten.
Under året kommer det anordnas en hel del aktiviteter runt om i landet där vana och ovana ges möjligheten att uppleva bland det finaste vi har, naturen. För den som är intresserad av vad som kommer att arrangeras under året så kan man klicka på deras hemsida och läsa vidare. Tillsammans med min gode vän Johan som driver företaget Proactivity kommer vi att anordna en del aktiviteter under året med start i mitten av februari och aktiviteterna då är Sitski.
Sitski för mig är utförsåkning, men det finns även en längdskidsvariant också och det är det vi kommer att kunna erbjuda tack vare projektpengar från Svenskt friluftsliv och Parasporten i Jämtland/Härjedalen som lånar ut ett antal Sitski som kommer att forslas ner till Stockholm på något sätt. Det här är en sport som är helt ny för mig, så planering är a och o för att de här dagarna ska bli så bra som möjligt. Vi kommer att vara på fyra olika platser i Stockholm med start 13 februari, Täby, Ågesta, Rudan och Lida, platser som jag bara besökt när det varit barmark så det var väldigt kul att kolla in platserna när det är snö. Här är lite bilder från dagens inventering, och nej, Iris ska inte vara med under dessa dagar, hon är med på bild bara för att hon är så himla söt.





Är man sugen på att testa så är man välkommen, men föranmälan kvävs. Här är platserna som vi kommer att vara på. Klicka på platserna nedan så kommer ni till anmälningsformuläret som sedan skickas till anders@willut.se


Välkommen önskar






Kommentarer

Mest lästa