Rastplatserna på Kärsön

Förra veckan fick jag ett mejl från Statens fastighetsverk om att nu var rast och grillplatserna på Kärsön klara vilket känns riktigt kul. Det finns dock två planerade jobb som inte är klara och det är att vid en av rastplatserna är det tänkt att det ska finnas en anpassad toalett, men den är inte färdig förrän senare i år eller i början av nästa år. Sedan ska det finnas ett vedplats vid varje grillplats, men det kommer det också, men det går i alla fall att ta sig fram till varje plats och det går att fika eller grilla, men då får man ta med sig egen ved.

Idag var jag och Iris där för att göra en sista slutinventering och vi konstaterade bägge två att de som arbetat med det här får mer än väl godkänt. Här kommer en sammanfattning av de tre platserna.

Grillplats 1

Den första grillplatsen ligger ca 200 meter från Brostugan som ligger till vänster om Nockebybron om man kommer från Brommaplan. Vid parkeringen finns en bom som man med lätthet tar sig förbi, sedan ligger den nere vid vattnet. Svag sluttning och underlaget är hårt grus från parkeringen ner till grillplatsen så det är inga problem att ta sig dig,



Grillplats 2

För att komma till grillplats nummer två följer men den breda skogsvägen som går upp direkt till höger när man svänger in mot Brostugan, det finns även en bom där som man med lätthet passerar. Sedan följer man en ganska lång backe upp genom området. Underlaget är som en vanlig grusväg med inslag av sten och mindre rötter. Det kan upplevas som kämpigt att ta sig upp, men när man väl kommer fram så är det bara att ta fram picknickkorgen och njuta av området. Vid den här grillplatsen kommer det även att finnas en handikappanpassad toalett.

På andra sidan stigen har man gjort en slinga som man kallas för barfotaslingan och den är till för människor med nedsatt syn. Här uppmanas man att ta av sig skorna, blunda och hålla sig i ledstången som går utmed slingan. Tanken är att man ska känna av naturens på ett sätt som man kanske inte äv van vid annars. Känna på olika underlag vilket man inte alltid tänker på när man är ute och går. Den är dock inte gjort för människor i rullstol.



Grillplats 3

För att komma till den tredje grillplatsen fortsätter man förbi grillplats nummer två och efter ca 100 meter svänger man höger och fortsätter stigen ner mot vattnet. Underlaget är blandat med både gräs och jord, men det är hårt. Efter ca 500 meter kommer man fram till rastplatsen omgiven av tät lövskog och en fantastisk utsikt över Mälaren.


Det här är tre platser som jag varmt kan rekommendera och vill man ha mig som guide där jag berättar om naturen och områdets historia så kan man boka mig, då fixar jag allt, så det enda man behöver tänka på är kläder efter väder.

Mejla mig på anders@willut.se
 

Kommentarer

Mest lästa